Poirot och TV4

David Suchet som Hercule Poirot

David Suchet som Hercule Poirot

Det är mycket positivt att TV4 visar Poirot. Visserligen visar de serien på TV4+, och visserligen visar de två avsnitt i rad, men de visar den åtminstone. David Suchet är utmärkt som Poirot, med ytterligt artig och mjuk röst, sådan karaktäristisk mustasch och sådan intelligent blick, medan Hugh Fraser gör en trovärdig kapten Hastings. Agatha Christies barnbarn sa tydligen att det var synd att hans mormor aldrig fick se Suchets rolltolkning, eftersom det är den bästa.

Fast det är ju en sak till när det gäller TV4. De började inte att visa serien från början – nej, nej. De började med avsnitt 51 (Dolken från Tunis) och gick därefter framåt. Sedan ett uppehåll. Därefter började en ny omgång visas. Jippi, en chans att fånga serien från början! Trodde jag. Istället visar de serien från och med avsnitt 39 (Äventyret med den egyptiska graven)! Vad hände med avsnitt 1, avsnitt 2, etc?

Jag kan förstå att det finns inköpsmässiga skäl, men hur vore det att lägga lite mer krut på att visa serier i ordning? Hercule Poirot skulle sannerligen inte ha samtyckt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: